De Boogeyman

Oorlog in Syrie: Deel I

Dodental in Syrië gemanipuleerd, Israel reikt gasmaskers uit, Amerikaanse vloot wil Syrië aanvallen, rebellen in Syrië eisen gasaanval op, 50.000 Russen naar Syrië, Obama struikelt over Congres.

syria intervention

Als dit mis gaat, kweek dan maar aardappels in bloempotten
Dodental in Syrië, Israel reikt gasmaskers uit, Amerikaanse vloot wil Syrië aanvallen, rebellen in Syrië eisen  gasaanval op, 50.000 Russen naar Syrië, Obama struikelt over Congres. De afgelopen 48 uur stapelen de berichten zich op.

Dodental
Op 30 augustus stuurt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan op een oorlog in Syrië. Hij zegt op televisie dat bij de gasaanval in Damascus op 21 augustus 1.429 burgers zijn omgekomen, waaronder 426 kinderen. Genoeg om de Syrische regering hiervoor te straffen.

Dit getal wordt ondersteund door de Syrische Nationale Coalitie met 1.460 doden.

Maar andere organisaties komen met geheel andere cijfers1, 2.

De coalitie van Majed Abu Ali, een woordvoerder van 17 klinieken en veldziekenhuizen presenteerde een lijst met 395 doden. Hij gaf aan dat het dodental enigszins kon verschillen omdat soms slachtoffers van de ene kliniek naar de andere werden vervoerd en mogelijk twee keer zijn geteld.

De in Groot Brittannië gevestigde organisatie ‘Syrian observatory for human rights’ houdt het op 502 slachtoffers van de gasaanval. Het hoofd van de organisatie Rami Abdel-Rahman zegt dat de dodenlijst is opgesteld aan de hand van interviews met klinieken en activisten. Hij zegt vraagtekens achter de cijfers van de Amerikaanse regering.

De Franse groep ‘Medecins Sans Frontieres MSF” ofwel ‘Artsen zonder grenzen’ houdt het aantal doden van de gasaanval op 355, hetgeen is gebaseerd op drie klinieken in Damascus die na de gasaanval 3.500 klachten verwerkte. Het getal is opgesteld door de doctors in de ziekenhuizen.

De in New York gevestigde ‘Human rights watch’ houdt het op een paar honderd doden, gebaseerd op gegevens die zijn van doctoren en activisten van vier stadswijken rond het getroffen gebied ebben gekregen.

Rebellen verantwoordelijk
Er komen echter hoe langer hoe meer gegevens beschikbaar waaruit blijkt  dat de door de CIA en Saoedi Arabië gefinancierde en bewapende islamitische rebellen verantwoordelijk zijn voor de  gasaanval.

Syrische rebellen in Ghouta, een voorstad van Damascus, geven tegenover Reporter Yahya Ababneh die samenwerkt met de MintPress verslaggever Dale Gavlak toe, dat ze verantwoordelijk zijn voor de gasaanval. De rebellen hebben eerder in Assad chemische wapens gebruikt. “Uit talloze interviews met artsen, inwoners, rebellenstrijders en hun gezinnen blijkt dat velen geloven dat bepaalde rebellen via de Saoedische inlichtingenchef prins Bandar bin Sultan chemische wapens hebben gekregen, en verantwoordelijk waren voor de (dodelijk) gasaanval,” zo zegt Yahya Ababneh3, 4, 5, 6.

William Hague bewapend terroristen

Uit gesprekken met inwoners van de stadswijk Ghouta waar de gasaanval plaats vond, komt het volgende  verhaal naar voren:

“My son came to me two weeks ago asking what I thought the weapons were that he had been asked to carry,”

 Aldus Abu Abdel-Moneim, de vader van een rebel die bij de gasaanval is gestorven. Hij vertelt dat de rebellen moskeen en huizen gebruiken om er te slapen en wapens op te slaan.

“ My son and 12 other rebels were killed inside of a tunnel used to store weapons provided by a Saudi militant, known as Abu Ayesha, who was leading a fighting battalion. The weapons had a ‘tube-like structure’ while others were ‘huge gas bottles’.”

De rebellen hadden geen flauw idee wat voor wapens zij in handen hadden en hoe deze te gebruiken. Volgens de bewoners worden de wapens geleverd door Saoedi Arabie, een partner van de Verenigde Staten. Gezien het feit dat er weinig kennis over chemisch wapens in Saoedi Arabie is, ligt het voor de hand dat de Amerikaanse CIA de wapens heeft geleverd.

Israel bereidt zich voor op oorlog 
In Israel wordt inmiddels de spanning rond een op handen zijnde gasaanval ,opgevoerd. Nu Barack Obama onder druk van Rusland en China een mogelijke aanval op Syrië in handen heeft gelegd van het Congres, hebben Syrië, de Hezbollah en Iran alle tijd om zich voor te bereiden. Een oorlog die door Rusland en China inmiddels aan banden wordt gelegd: er mogen niet meer dan 15 Tomahawk kruisraketten worden afgevuurd en de raketten moeten het Syrische leger en de wapendepots in tact laten7.

gasmaskers te koop sale Israel

Lees over de militaire verhoudingen in het Midden Oosten de NieuwsFlitz: ‘Petrodollar oorzaak conflict Midden oosten’.

Overigens zijn vanwege de Israëlische bezuinigingen slechts voor 4 op de 10 inwoners een gasmasker beschikbaar. De run op gasmaskers is zo groot, dat het distributiesysteem is ingestort. Vanwege de vele vragen gericht aan het Ministerie van binnenlandse Zaken crashte ook de website.

Premier Netanyahu zei gisteren buiten de Syrische burgeroorlog te willen blijven, maar dat Israël niet zal aarzelen om met volle kracht terug te slaan als Damascus strategische raketten op Israël afschiet.

Het Israëlische leger heeft inmiddels op vele locaties in het land Arrow, Patriot en Iron Dome afweerraketten opgesteld. Batterijen van het succesvolle Iron Dome systeem  moeten vooral de bevolking rond Tel Aviv beschermen.

De Arrow- en Patriot systemen zijn inmiddels verbonden met het Amerikaanse raketschild in het Midden Oosten. Er zijn echter bij lange na niet genoeg systemen om een massale aanval met duizenden raketten tegelijk te kunnen stoppen.

Een oorlog kan het hele Midden Oosten in vlam zetten. Zie de NieuwsFlitz: Petrodollar oorzaak conflict Midden Oosten.

Aanval Amerika
Russische vrijwilligers willen een mogelijke Westerse aanval op Syrië niet onbeantwoord laten. Er zijn vergevorderde plannen om een huurlingenleger ter grootte van 50.000 man naar Syrië te sturen om Assad te helpen. De uit Oekraïne afkomstige inlichtingenveteraan Sergey Razumovsky is de initiatiefnemer van de vorming van het vrijwilligerskorps. Naast Rusland tonen vooral mannen uit Wit-Rusland en ook Moldavië zich bereid te vechten voor Assad. De eerste 72 officieren zouden reeds in Syrië actief zijn8.

Inmiddels zijn er 5 Amerikaanse oorlogsschepen in de Middellandse Zee aangekomen, die allen zijn uitgerust met Tomahawk raketten. Ook heeft in de Arabische Golf een tweede vliegdekschip zich bij de Amerikaanse Vijfde vloot gevoegd. Verder zijn er in de afgelopen 24 uur een groot aantal Amerikaanse B-1 bommenwerpers en F-22 gevechtsvliegtuigen geland op een militaire basis in het oliestaatje Qatar. Zij zijn afkomstig van andere bases in het Midden Oosten en Diego Garcia in de Indische Oceaan. Naar verluid zal deze luchtstrijdmacht niet worden ingezet bij de aanval op Syrië. De toestellen worden klaar gehouden voor ‘onvoorziene complicaties’, zoals Syrische vergeldingsaanvallen op Israël, Jordanië en Turkije.

Indien dit ooit mocht gebeuren, dan komt uit wat eerder in De Boogeyman in 2008/2009 is voorspeld: een Derde Wereldoorlog in het Midden Oosten. Of zoals de Bush-criticus Webster Tarpley in 2008 voorspelde: “Obama zal door de elite worden gebruikt om een oorlog met Rusland en China te ontketenen.’

Syrië en Israel nemen voorzorgsmaatregelen
Mede op advies van Rusland nemen de Syrische strijdkrachten uitgebreide voorzorgsmaatregelen. Personeel, wapens, gevechtsvliegtuigen, bommenwerpers en aanvalshelikopters worden naar veiligere locaties overgebracht. Militairen, tanks en artillerie van de 4de en Republikeinse Garde divisies, die door het Westen verantwoordelijk worden gehouden voor de chemische aanval op 21 augustus, worden naar versterkte bunkers verplaatst die vorig jaar zijn gebouwd tegen vijandelijke lucht- en raketaanvallen. Ook de Syrische commandocentra in Homs, Hama, Latakia en in de regio Aleppo zijn opgesplitst en verspreid.

De Koeweitse krant Al Rai citeerde een hoge Syrische official die impliceerde dat er Scud raketten op Israël zullen worden afgeschoten. “Als Israël dan vergelding wil, zal ons antwoord nog verder gaan, omdat wij dan niets meer hebben te verliezen.”

Geschiedenis herhaalt zich
Al met al wordt er opnieuw een verhaal verzonnen om een land aan te vallen, zoals dat eerder is gebeurd in Irak en Kosovo. De bekende Liberale Parlementariër Ron Paul, voormalig Republikeinse afgevaardigde uit Texas, zegt dat de chemische aanval is uitgevoerd  door  de Al-Nusra/Al-Qaida rebellen. Vorig jaar voorspelde Paul tijdens een toespraak in Austin, Texas, dat de Amerikaanse oorlogspropaganda tot een valse-vlag aanslag zou leiden, waardoor de Verenigde Staten weer in een nieuwe oorlog betrokken zouden raken.

Een oorlog kan het hele Midden Oosten in vlam zetten. Zie de NieuwsFlitz: Petrodollar oorzaak conflict Midden Oosten.

  1. abcnews.go.com/International/wireStory/wide-range-death-tolls-alleged-syria-gassing-20126838
  2. www.cbc.ca/news/world/story/2013/08/24/gas-attack-syria.html
  3. www.mintpressnews.com/witnesses-of-gas-attack-say-saudis-supplied-rebels-with-chemical-weapons/168135/
  4. original.antiwar.com/Dale-Gavlak/2013/08/30/syrians-in-ghouta-claim-saudi-supplied-rebels-behind-chemical-attack/
  5. shoebat.com/2013/08/30/ap-reporter-syrian-rebels-behind-chemical-attack/
  6. www.infowars.com/rebels-admit-responsibility-for-chemical-weapons-attack/
  7. www.debka.com
  8. www.dailymotion.com/video/x10dhax_brig-sergei-razoumofski-50-000-russian-and-ukrainians-volunteers-for-syria_news

 

 

 


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2009 De Boogeyman. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and the Magatheme Pro Magazine Theme for Wordpress and Gazelle Wordpress Themes.