De Boogeyman

Oorlog of chemische wapens inleveren, Syrie deel Vll

De vaart is uit de Amerikaanse jacht op oorlog in het Midden Oosten

Cartoon: Daryl Cagle

De vaart is uit de Amerikaanse jacht op oorlog in het Midden Oosten. De Verenigde Staten zien zich in de Middellandse Zee geplaatst tegen een flink aantal Russische en Chinese oorlogsschepen en  een verrassingsaanval zit er niet meer in. Ook zijn er weinig landen die met de Amerikanen mee willen vechten en is de Amerikaanse bevolking en de senaat vierkant tegen. Read the rest of this entry »


Het gaat allemaal om olie en gas, Syrië deel Vl

De Iran, Irak en Syrië pijplijn ofwel de islamitische pijplijn gaat gas van een van de rijkste velden van Iran naar de Middellandse Zee vervoeren. En uiteraard vandaar naar Europa. Dit irriteert Turkije, Qatar en Israel die zich opwerpen als de energie leveranciers. Read the rest of this entry »


VS bedreigt wereldvrede – Syrië Deel V

Vs voor korte actie op Syrië

Verenigde Naties veroordelen optreden VS, bewijsmateriaal gemanipuleerd, Rusland stuurt oorlogsschepen naar Middellandse Zee, Amerikaanse senaat kiest voor korte stevige actie. Read the rest of this entry »


Amerikaanse vloot in stelling – Syrië Deel IV

De Amerikaanse vloot wil Syrië aanvallen. Voor de kust van Syrië, in de Rode Zee en in de Arabische Golf, trekken zich tientallen oorlogsschepen en duikboten samen die honderden kruisraketten kunnen afvuren. Read the rest of this entry »


VS achter aanval chemische wapens? Syrië Deel III

Leverde het Engelse bedrijf Britam chemische wapens om het regime van Bashar al-Assad omver te werpen? Het verhaal: “Amerika staat achter het plan om een aanval met chemische wapens in Syrië uit te voeren en het regime van Assad de schuld te geven”  verscheen  op 29 januari 2013 op de website van Mail Online.

Mail Online is een uitgave van  Associated Newspapers Ltd, een onderdeel van de Engelse Daily Mail, The Mail on Sunday & Metro Media Group. Kortom, toonaangevende nmedia. Het  artikel heeft heel even op de website gestaan en werd daarna teruggetrokken.

U kunt de cache versie lezen op de web.archive.org website.

In de door een hacker onderschepte email wisseling  van 25 december 2012 van Britam Defence  staat1,2:

‘Phil

We’ve got a new offer. It’s about Syria again. Qataris propose an attractive deal and swear that the idea is approved by Washington.’

‘We’ll have to deliver a CW to Homs, a Soviet origin g-shell from Libya similar to those that Assad should have.’

‘They want us to deploy our Ukrainian personnel that should speak Russian and make a video record.’

‘Frankly, I don’t think it’s a good idea but the sums proposed are enormous. Your opinion?’

‘Kind regards, David.’

CW betekent Chemical Weapons ofwel Chemische Wapens. Een screenshot van de email staat hieronder:

Email Britam Defence

Email van Britam Defence

Dave Goulding’s is Business Development Director Security and Investigations.van Britam Defence Ltd. Phil Doughty is de Chief Operation Officer Security and Investigations van Britam Defence, United Arab Emirates. Het bedrijf erkent dat zij zijn gehackt , maar ontkent dat zij iets met het destabiliseren van Syrië te maken hebben3.

Het wordt tijd dat de Nederlandse politici deze zaak tot op de bodem uitzoeken en de verdachten van de aanval  met  chemische wapens op een onschuldige burgerbevolking voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag brengen.

  1. web.archive.org/web/20130508050608/http://www.cyberwarnews.info/reports/a-look-into-the-britam-defence-data-leak-files/?show=slide
  2. web.archive.org/web/20130223154355/http://www.infowars.com/hack-reveals-washington-approved-plan-to-stage-chemical-weapons-attack-in-syria/
  3. web.archive.org/web/20130201142740/http://ruvr.co.uk/2013_01_30/Britam-security-hack/

Petrodollar oorzaak inval in Syrië – Deel II

Barack Obama legt de nadruk op menselijk leed om door Syrië aan te vallen een conflict in het Midden oosten te creëren. De werkelijke reden is het beschermen van de petrodollar en de macht in het Midden Oosten. Read the rest of this entry »


Oorlog in Syrie: Deel I

Dodental in Syrië gemanipuleerd, Israel reikt gasmaskers uit, Amerikaanse vloot wil Syrië aanvallen, rebellen in Syrië eisen gasaanval op, 50.000 Russen naar Syrië, Obama struikelt over Congres. Read the rest of this entry »


24 Juni 2013: D-Day Voor Het Midden Oosten

Terwijl Barack Obama uitgebreid aan Israël zijn liefde en trouw verklaart, haalt hij de premier van Israël ertoe over om de komende drie maanden de onderhandelingen met Iran voort te zetten.

Read the rest of this entry »


Duizenden Jihadisten bewapend door Engeland en Frankrijk

Duizenden buitenlandse ‘jihadisten’ hebben Syrië de afgelopen twee jaar geïnfiltreerd en zich gevoegd bij de opstandelingen die president Bashar Assad uit het zadel willen wippen. Dat hebben Syrische staatsmedia zondag gezegd. Read the rest of this entry »


2013 = 1913, het jaar voor een Wereldoorlog

Jean-Claude Juncker lijkt ervan overtuigd dat er van de ‘100 jarige vrede’ die EU president Van Rompuy heeft beloofd niets terecht zal komen. Read the rest of this entry »


© 2009 De Boogeyman. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and the Magatheme Pro Magazine Theme for Wordpress and Gazelle Wordpress Themes.