De Boogeyman

Page 1 of 212

Is Het Aftellen Begonnen?

Een oorlog in het Midden Oosten is bijna werkelijkheid. De gifgas aanval in Damascus, Syrië, die honderden burgers heeft gedood, is volgens de Amerikanen een reden om het Kosovo scenario uit de doos halen1. Een VN-aktie is uitgesloten, omdat twee permanente leden van de Veiligheidsraad te weten Rusland en China een dergelijk voorstel met een veto blokkeren.

Opnieuw gaan de Amerikanen gesteund door de Engelse Premier David Cameron en de Franse President Francois Hollande op eigen houtje een land dat hen niet ligt aanvallen. Dat is eerder gebeurd in Kosovo en Irak. Zij zeggen ”Alles erop wijst erop dat Damascus de slachting met chemische wapens pleegde en dat het regime van Bashar al-Assad daar achter zat” En terwijl er geen stukje sluitend bewijs op tafel wordt gelegd, is Nederland het hiermee eens. De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans noemt het uitblijven van een militaire actie zelfs ‘beschamend’.

The G8s Syrian consensus

The G8′s Syrian consensus.(+) Cartoon: www.filibustercartoons.com

Amerikaanse oorlogsschepen bewapend met kruisraketten zijn inmiddels op de Middellandse Zee in stelling  gebracht. De Amerikaanse oorlogsbodems kunnen kruisraketten afschieten. Ook worden volgens de Griekse krant Kathimerini  de marinehaven Souda op Kreta en het vliegveld Kalamata in het zuiden van Griekenland voor actie voorbereid.

Ontkennen

Het Syrische regime ontkent chemische wapens te hebben gebruikt en beschuldigt de rebellen ervan de wapens tegen hun eigen mensen te hebben ingezet om een reactie van de internationale gemeenschap uit te lokken. Syrië beweert hiervoor de bewijzen te hebben en zegt in een adem dat het land zich  ‘met alle mogelijke middelen’ zal verdedigen:

Het Chinese officiële staatspersbureau Xinhua stelt in een commentaar dat een militaire actie tegen Syrië gevaarlijk en onverantwoordelijk is: “De wereld  mag niet vergeten dat  na de Amerikaanse inval in Irak geen massa vernielingswapens zijn gevonden. De oorlog was in 2003 begonnen  na Amerikaanse beschuldigingen dat Irak die wapens zou  bezitten.”

De Iranese legerleider Massoud Jazayeri waarschuwt volgens het Iranese persbureau Fars TV “Dat de Verenigde Staten ernstige consequenties wacht als zij de rode lijn overschrijden”. En de Russen noemen het een “tragische vergissing om vroegtijdig conclusies te trekken”. Rusland gelooft dat de gifgas aanval is veroorzaakt door de rebellen en waarschuwt de Verenigde Staten niet opnieuw tegen de international wetgeving in eigenmachtig  in Syrië in te grijpen.

obama syria red line

Geen bewijzen

Net als bij de zogenaamde couveuse moorden in Koeweit die op 17 januari 1991 hebben geleid tot de inval in Irak, de zogenaamde genocide die in de Balkan plaats vond en op 24 maart 1999 leidde tot een 78 dagen durend bombardement in Kosovo en het op 11 september 2001 parkeren van twee Boeings in de Tweeling Torens van het Wereld Handelscentrum en 1 in het Pentagon,  hetgeen leidde to de bezetting van Irak op 20 maart 2003, zijn er opnieuw geen sluitende bewijzen op tafel gelegd.

De Amerikaanse secretaris van Buitenlandse Zaken John Kerry zegt: “Wat we hebben gezien zou iedereen op de wereld moeten schokken”. Hij  spreekt van een “morele obsceniteit volgens elke standaard”, maar draagt geen harde bewijzen aan.

Couveuse moorden
De zogeheten couveuse moorden die  op 10 oktober 1990  in een ziekenhuis in Koeweit zouden zijn gepleegd, waren een aanleiding  om Irak binnen te vallen2. Op 10 oktober 1990 brengt een ooggetuige, een 15-jarig Koeweitse genaamd Nayirah, de studiegroep mensenrechten van het Amerikaanse congres een afschuwelijk verhaal. Onder haar ogen zijn in het Al-Adan Ziekenhuis in Koeweit 5 baby’s uit de couveuses gehaald. Snotterend zegt ze:

“Ik werkte er als vrijwilliger. Ik zag de Irakese soldaten met geweren in de aanslag de couveusekamers binnengaan. Zij haalden de baby’s eruit die op de grond stierven en namen de couveuses mee.”

De Californische voorzitter Tom Lantos en zijn Illinois vriendje John Edward Porter houden de identiteit van Nayirah geheim om de familie tegen represailles te beschermen. Het verhaal wandelt over de hele wereld. Kranten, televisie, radio. En het aantal baby’s wordt met de dag meer. Bij elkaar worden er 312 zuigelingen uit couveuses gehaald en op de grond gesmeten. Hoe ziek moet je dan wel niet zijn! Het gerucht wordt op 15 oktober 1990 door de 41ste president van de Verenigde Staten George Bush als een waar gebeurd verhaal bevestigd. Hij hoort van de emir van Koeweit dat ‘pasgeboren baby’s uit de couveuses op de grond worden gegooid en dat vervolgens de couveuses naar Bagdad worden gebracht’. De overgevoelige man is ervan overstuur en wijst er in de dagen die volgen – onder andere in een interview met David Frost – veelvuldig naar.

Koeweit probleem

Er worden persmappen naar de media gestuurd en Amnesty Internationaal bevestigt de informatie. De Amerikaanse burgers zijn woedend en eisen het hoofd van de sadist. Op 27 november 1990 luistert de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties naar Dr. Issah Ibrahim, die vertelt:

“Het moeilijkste is om de baby’s te begraven. Onder mijn toezicht zijn 120 zuigelingen in de eerste week van de invasie ter aarde besteld. Zelf heb ik 40 baby’s naar het graf gebracht.”

Op 29 november wordt VN-resolutie 678 gepubliceerd waarin staat dat ‘alle middelen zijn geoorloofd om vrede en veiligheid in het gebied te herstellen…’

Op 29 december geeft president Bush generaal Schwarzkopf het bevel om op 16 januari om 7 uur ’s ochtends aan te vallen. Er zijn inmiddels 540.000 Amerikaanse troepen in de Golf.

Op 11 januari stemt het congres voor het gebruik van geweld. Met in de Golf 540.000 man aan troepen en met steun van de Verenigde Naties wordt er op het congres druk uitgeoefend om president Bush in zijn campagne te steunen. Ook de verhalen rond de babymoord en een vergelijking van Saddam Hussein met Adolf Hitler doen het in de pers goed. De publieke opinie wordt beïnvloed, net als de opstelling van de senatoren. De oppositie onder leiding van senator Robert Dole probeert tevergeefs een oorlog te vermijden, maar hij moet het hoofd buigen wanneer uiteindelijk het congres met 52 voor en 47 tegen president Bush de vrije hand geeft. Een krappe overwinning dus. Het Huis van Afgevaardigden stemt met 250 voor en 193 tegen.

Op 17 januari om 7 uur ’s ochtends starten de bombardementen. Binnen een paar uur wordt 85 procent van het elektriciteitsnet vernietigd en binnen twee dagen zitten de ziekenhuizen zonder stroom.

Op 23 januari wordt een aanval op Irakese nucleaire installaties ingezet, zonder toestemming van de VN en in strijd met de Conventie van Genève. Twee reactors worden vernietigd. Terwijl zich in Irak een nucleaire ramp aftekent, komt in de Verenigde Staten de werkelijkheid rond de babymoord boven tafel:

Het verhaal is verzonnen door de vicepresident Lauri Fitz-Pegado van het public relations huis Hill & Knowlton, dat een contract van 12 miljoen dollar met de Koeweitse aristocraten heeft gesloten. Nayirah –wil de echte Nayirah nu opstaan – is lid van de Koninklijke familie van Koeweit. Haar vader is Saud Nasir al-Sabah, de Koeweitse ambassadeur in de Verenigde Staten. Nayirah is niet in het genoemde ziekenhuis geweest en het verhaal is bedacht ver voordat de Irakezen het buurland Koeweit binnenvallen.

Page 1 of 212

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2009 De Boogeyman. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and the Magatheme Pro Magazine Theme for Wordpress and Gazelle Wordpress Themes.