De Boogeyman

Het schip der dwazen

Global Warming onderzoeksschip ingevroren in Antarctisch zomer-ijs

Chris Turney, de leider van de Australasian Antarctic Expedition, een groep van 18 wetenschappers, 30 toeristen en 4 main-stream media goeroes, is vreselijk onderuit gegaan.

Laatste Update 7 Jan 2014:
Zowel het Russische schip alswel de Chinese ijsbreker zijn vrij van zeeijs door een draaiing van de wind richting.

Chris wilde in de voetsporen van een zekere Mawson die 100 jaar geleden met een houten bootje zo ongeveer naar het centrum van de zuidpool reisde, bewijzen dat het zuidpoolijs smelt. Het Russische expeditievaartuig waarop Chris en zijn vrienden bivakkeerden is nu ingevroren. In plaats van een grote vijver met vrolijk badderende pinguins trof het een muur van ijs. En met het expeditievaartuig zit nu ook een Chinese ijsbreker vast die de 52 Australische en Nieuw Zeelandse gasten van boord haalde. Een Australische ijsbreker-onderzoeksvaartuig ligt iets verderop ‘stand-by’ en een enorm grote Amerikaanse ijsbreker is onderweg om de twee vast gevroren schepen los te krijgen.

 

Akademik Shokalskiy

Het ingevroren expeditieschip de ‘Akademik Shokalskiy’.

De Chinese en Russische bemanning is door de onbezonnen actie van Turney in gevaar gebracht. Turney wilde per se dat zijn 8.000 USD betalende gasten nog een uitstapje op het ijs zouden maken, hetgeen de kapitein ernstig afraadde. Hij vreesde dat het schip door ijs zou worden omringd en zou invriezen. Turney zette door, vernielde bij het aan land brengen in het ijskoude water een expeditievoertuig, en keerde uiteindelijk zo laat terug dat het schip niet meer voor – of achteruit kon varen. De gasten zijn nu dankzij de Chinese ijsbreker die nu ook vast zit met een helikopter van boord gehaald. De 22 bemanningsleden blijven  aan boord in een van de meest extreme en gevaarlijke gebieden ter wereld. Turney, die heilig gelooft  in global warming, dacht het beter te weten.

 

Xue Long vast in zeeijs

De Chinese ijsbreker en redding ship nu zelf vast in het zee-ijs

Chris Turney is professor in klimaat verandering aan de Universiteit of New South Wales en directeur van ‘Carbonscape Holdings’ dat technologieën ontwikkeld om carbon uit de atmosfeer te halen. Zijn Nieuw Zeelands bedrijf wordt gefinancierd door verschillende overheidinstanties. Terwijl Turneys’ team klaar stond om via een media circus de ‘Antartic melting’ uit te zenden, kwam het expeditie vaartuig, spottend genoemd ‘the ship of fools’, vast te zitten in zee-ijs dat volgens de pseudo-experts had moeten zijn gesmolten.

Sinds Kerst 2013 zijn er massale kosten gemaakt (3 ijsbrekers en een helikopter) voor de redding operatie. Turneys’ kruisvaarders zouden dankbaar moeten zijn dat de ijsbrekers en helikopter niet op duurzame energie lopen, zoals Mawson houten zeilschip 100 jaar geleden.

 ship der dwazen redding operatie

Kostbare helikopter redding operatie voor de pasagiers van het ship der dwazen.

Door deze reddingsoperatie kan de Australische ijsbreker-onderzoeksvaartuig dat ‘standby’ is geen apparatuur en mensen op een basis in Antartica afzetten, waardoor de wetenschappers ettelijke weken oceanografisch werk kunnen schrappen.  Dit geldt ook voor de Chinese ijsbreker die materiaal zou brengen naar een Chinese basis.

The US Polar Star

De Amerikaanse ijsbreker ‘The Polar Star’ is onderweg van Sydney naar Antartica om de twee vastgelopen schepen te bevrijden.

 

En dat allemaal dankzij onze global warming goeroe Turney die het bevel van de kapitein om om te keren, naast zich neerlegde. Op deze site ziet u verschillende spottende You Tube videos die Turney aan de schandpaal slaan. Verblindt door hun geloof in global warming, is het niet tot de schips’ dwazen doorgedrongen dat het zee-ijs in December 2013 – sinds 1970 toen de metingen begonnen -,  tot een record hoogte was toegenomen.

Terug van hun ’adventure of a live time’, mogelijk gemaakt door het luxueuze leven dat een door fossiele brandstof  aangedreven samenleving biedt, zullen Chris Turneys’ klimaat kruisvaarders de rest van hun leven bomen moeten planten om de carbon footprint van hun avontuurlijke uitje te ‘neutraliseren’.

Schip der dwazen

Liedjes zingen, Nieuwjaarsdag.

 


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2009 De Boogeyman. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and the Magatheme Pro Magazine Theme for Wordpress and Gazelle Wordpress Themes.